lørdag den 6. august 2011

Update fra Prag

Ja, vi er kommet til Prag - igennem Slovakiet - og helt uden paskontrol! Længe leve Schengen (eller dovne paskontrollører)! Så turen hertil tog faktisk kun overraskende 7 timer (og vi snakker hele vejen fra Budapest og over grænser og halleluja), og vi må sande, at vi er kommet til et stykke civiliseret Europa igen.

Velankommet, tjekkede vi ind på vores hostel - en nedlagt pigeskole, denne gang. Her ligner lidt stasi-fængslet i Hohenschönhausen, bortset fra her er lidt færre alarmer og murstensvægge i stedet for brun-lortebrunt 70'er tapet. Og så er her ingen stasimænd, men en masse negere i receptionen. Bevares, vi har ingen fordomme, men sjovt, det er det altså. Og her runger! Første værelse, vi fik tildelt, var så gennemrøget og klamt, at vi for første gang på turen måtte hæve vores standard (og den er altså lav!) og bede om et ikke-ryger-værelse (som vi så i øvrigt også havde bestilt). Det fik vi så - "sådan nogenlunde" da. Ellers er der fællesbad og ikke engang toiletpapir stiller de til rådighed (så har vi også prøvet det). Men billigt - det er det (og de sparede penge har vi fyret efter et dejligt hotel i Østberlin, hvor vi allerede tager hen på mandag - yay!). Så kan Daniel også sammenligne det, vi befinder os i nu, med Hohenschönhausen.

Ellers er Prag same old-same old - dvs. et dejligt og flot sted. Vi har drukket de obligatoriske mange øl og kørt os en pukkel til rette i de fine metrostationer. Dagen i dag har budt på en del sight-seeing; vi startede med at tage ud til det gule marked (aka. Japser-town), fik pruttet priser, bare for at se om vi kunne (ja, det kunne vi - Daniel især) og spist det obligatoriske chinese-måltid mellem "billigere end bilka" og "real good price for you, my friend"-tilråb. Så nu har Daniel været i Prag (for man skal åbenbart se det gule marked for at have været i Prag.... hmmm).

Derefter tog vi ind til Josefov, det jødiske kvarter (for hvis man ikke har set det, har man ikke været i Prag ifølge Christine). Selvfølgelig glemte vi alt om Schabbat - så ind kunne vi ikke komme, men vi stødte på en gruppe unge mennesker og en "dude" i gul t-shirt, der råbte højt og fint på amerikansk. Vi var stødt ind i en såkaldt gratis guided gåtur, og det var da bare fjong! Så afsted gik det, først igennem Josefov og derefter Stare Mesto (den gamle bydel). Kun afbrudt af et kort reklameindslag (på en bar - og reklameindslaget drejede sig selvfølgelig om en pub-crawl til umenneskelige summer, taget priserne hernede i betragtning) fik vi en fantastisk tur både forbi synagoger og kirker, Franz Kafka Monument og Statsoperaen, hvor Don Giovanni havde premiere i 1800-hvidkål. Alt i alt en virkelig, virkelig god måde at se Prag på.

I morgen skal vi op på borgen... Der er meget at se, så det bruger vi nok en del tid på. På vej derop smutter vi over Karlsbroen, og selvfølgelig skal vi stå på Wenc. Square når klokken rammer hel for at se det Astronomiske Ur (for vi kom jo selvfølgelig to minutter for sent i dag). Mon ikke vi også skal drikke en øl mere? (og tabe tredive kilo, mindst, SNART)

Og så er det mandag - og vi siger "fuck Østeuropa" og tager til BERLIN, juhuuuuuu! (selvom vi jo godt kan lide Østeuropa, så er Berlin altså bare noget helt specielt)

1 kommentar:

  1. Hejsa igen vi er igen på Dansk jord og godt trætte efter en meget indholdrig uge.Holdaop så tænker jeg lige på hvor trætte I må være når vi henter jer i Flensborg på lørdag, det er dejligt for Jer at I får så mange spændende oplevelser både på den ene og anden måde. Vi glæder os til at se jer igen, nu vil jeg lige have mig en gang zoneterapi og så tror jeg ikke at kl. bliver ret meget mere end 22.00 i aften, for vi har kørt igennem fra lørdag morgen her til søndag kl.11.30 det er dælen dulme hårdt, øjene vil hele tiden klappe i. Vi holder stadig øje med Jeres blog til sidste dag. Vi snakkes ;-)

    SvarSlet