lørdag den 16. juli 2011

Århus-Flensburg-Hamburg-Wien

Vi lagde ud fredag formiddag i Århus, hvor vi stod på et temmelig overfyldt tog mod København (ja, der var MANGE, der skulle over for at se Take That), stod af i Middelfart og kørte med et andet tog mod Flensburg. DSB forbløffede os - vi var faktisk i Flensburg hele TRE minutter FØR planen, hvilket gav os otte minutter til at gå over på den anden side af perronen og stige på et tog mod Hamburg - og ja, det nåede vi :-)

Dermed var vi i Hamburg kl. 16.00 - og det regnede. Pænt meget. På med taskerne og ned til Alsteren, hvor vi fandt en bænk med to tørre pletter, som et par numser, tak skæbne, havde gemt til os. Hamburg bød mest af alt på en gåtur langs Innen- og Aussenalster, en tur forbi Edeka for at købe en is og en tur i S-Bahn igennem den gamle del af byen tilbage til hovedbanegården. Kl. 20.34 skulle vores nattog til Wien komme kørende. De gjorde det ikke. Nåja, der var ikke noget, vi skulle nå, så da det først kom lidt over ni, hoppede vi bare på og fandt vores siddepladser. Store, brede lædersæder! Men vi skulle jo altså også sove i dem. Omkring midnat i Göttingen fik vi selskab af et ældre tysk ægtepar, der var på cykelferie. Vi delte "bord" og dermed "seng" med dem til de skulle af ved grænsen til Østrig tidligt om morgenen. Nej, man kan ikke rigtigt sove ret godt i sådan en stol. Til gengæld kunne man sove rigtig godt på to sæder, så der blev bare boblet igennem fra grænsen og til Wien, hvor vi trillede ind kl. 09.00 i morges.

Og hold da op, hvor er her bare FLOT. Solen har skinnet hele dagen, det har været varmt, men ikke sådan "føj-hvor-er-her-varmt" varmt. Vi tjekkede ind på hostellet, fik bagagen opbevaret og begav os ud på en bytur. Først ned til den gamle by, forbi en bygning mere guldbelagt og flottere end den anden, så ned til Donaubredden og derfra langs Donau ud til Prater-parken (lidt a'la Tivoli). Der fik vi et par timer til at gå med at være forbløffede over de sindssyge maskiner, man kunne sætte sig selv ind i - og med at tænke på Before Sunrise, selvfølgelig!!! (nok mest Christine - "se, den hammer har Ethan Hawke rørt ved, se - den radiobil, har Ethan Hawke kørt i" ... you get the point)

Vi tog tram'en hjem, hvor vi blev indkvarteret i en køjeseng. Nu har vi handlet ind til aftensmad (spaghetti + kødsovs, jaja) og skal snart ud for at kokkere. Og så kunne det egentlig være rart snart at se dyner. I morgen står den på Schloss Schönbrunn (Sissi, selvfølgelig) og i morgen aften skal vi med nattoget til Beograd, Serbien. Farvel til latinske bogstaver (suk!), men til gengæld hej til liggevogn (ja, vi er færdige med at sidde op i et tog en heeeeeel nat).

Ka' I ha' det så længe!
Servus,
Daniel og Christine

PS: Tillykke Kai!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar