fredag den 22. juli 2011

Sofia update + Østeuropa er en bitch

Sofia er en flot by. Vi har brugt dagene på at gå lange ture rundt i centrum. Det er klart den bedste måde at se byen på. Vi har også brugt lang tid på at finde et posthus, for åbenbart ved INGEN i Sofia, hvor byen posthus ligger. Slutteligt blev vi nærmest eskorteret derhen af politiet - det var vældig pænt af dem, må man sige.
Vi har også haft turens første (og forhåbentlig eneste) uhelt. Daniel skar sin storetå ved at gå ind i en metalstump, der stak op af jorden på fortovet. Der var meget blod og lidt panik (Christine), men foden er pakket godt ind i plaster og desinfikation og har det rigtig godt nu!
Vi måtte desværre bruge det meste af morgenen og formiddagen i dag på at planlægge, hvor turen skal gå hen i morgen. Oprindeligt ville vi ud til kysten i Rumænien, men det dér med internationale tog kan de ikke lide her, med mindre de kører om natten (og vi er lidt bange for nattog efter oplevelsen i Beograd). Så vi måtte vende og dreje mulighederne og Europakortet. Vi overvejede Grækenland, men den eneste vej derfra er så enten tilbage via Sofia og Serbien eller Makedonien eller Bosnien (lidt for farligt, måske?). Burgas vil vi heller ikke til (for det er jo Sunny Beach). Men så fandt vi, ved hjælp af Lonely Planet-biblen og internettet, et fint, lidt over budget-dyrt hotel, i Varna ved Bulgariens kyst. Og den by skulle være rigtig flot - så både sol + kultur er noget, vi glæder os til! Derfra er planen så et nattog (desværre den eneste mulighed ) til Bukarest i Rumænien, og så er vi "back on track"!

Turens første indkøb af faktisk nødvendig karakter blev gjort i dag; vores klip-klap sandaler er afgået ved døden, men heldigvis kom vi da forbi en Lacoste butik i dag (og man skulle da være et skarn)... Så vi er Lacoste-sandaler rigere nu... og kun latterligt få kroner fattigere! Østeuropa er sgu dejlig!

2 kommentarer:

 1. Puha jeg skal da lige love for at I får jer en på opleveren. Godt jeg ikke tog med jer, svedig og med flossede nerver tror jeg at jeg havde valgt at finde den første og bedste lufthavn hjem til lille sikre Danmark ::::)))).
  Når det nu kommer lidt på afstand er jeg helt sikker på at det bliver en tur som I slet ikke ville have været foruden.
  Mange våde vejrhilsner fra et regnfuldt Danmark.

  SvarSlet
 2. Endelig lykkedes det, har brugt den sidste uge på at vride min hjerne for at få det skide Blog til at virke,så vi kan skrive tilbage til jer derude i den store grimme verden pas nu godt på hinanden knuzzer fra os alle på Birkevej. ( Er altså lide stolt af mig selv, for selv far kunne ikke finde ud af det.
  Hilsen seje ;)

  SvarSlet