mandag den 18. juli 2011

Wien-Beograd

Så er vi i Beograd. Klokken er halv elleve, og vi har lige fået et yderst tiltrængt bad. Vi bor i en und mands lejlighed, deler værelse med to drenge fra, vist nok, England. Det er ganske okay og ret så billigt.

Det var så den gode nyhed.

Vi steg på toget i Wien i går. Vi havde bestilt 2.klasses sovevognsbilletter. Vognen med disse senge var i stykker, så vi blev opgraderet til 1. klasse (gratis, juhu), hvor vi havde en 3-personerns vogn helt for os selv til toget ramte Budapest. På det tidspunkt var vi gået i seng, så det var helt okay at der kom en ung backpacker ind. Hans kæreste skulle sove i vognen ved siden af, så de brugte lidt tid på at skændes med konduktøren, så vi vågnede lige for en stund. Efter dette sov vi udmærket til vi blev vækket halvvejs brutalt kl. 3.00 om natten. Serbisk grænsekontrol. Disse mennesker er ikke søde ved søvnige mennesker. Men vi fik et grimt stempel i passet og blev godkendt.

Toget ramte Beograd (aka. betonlokumhelvede) kl. syv i morges. Vi blev vækket af stewarden og pakkede sammen. Alt var fint og godt til vi ville ud af toget.... for så havde en serbisk ung pige i kabinen ved siden af os, opdaget at hun manglede en safe (???) med penge i (???). Vi havde alle sovet med værdigenstande ved kroppen, for det var vi blevet rådet til, og vores kabine havde været låst indvendigt hele natten. Fordi døren mellem vores kabine og deres var åben (det unge backpackerpar havde åbnet den, for at være i kontakt med hinanden), skulle vi alle kropsvisiteres og bagagen rodes igennem. Der kom tre betjente. 2 mænd og en sæk (aka. kvinde, der troede hun var åh-så-sej). Først tog de vores pas (og gik med dem?). Så blev først Christine visiteret af kvinden, der i øvrigt ikke kunne engelsk. Så fik Christine lov til at forlade toget. Uden Daniel. Christine fik så lov til at vente på perronen mens hun blev nedstirret af en mandlig betjent. En halv time senere måtte Daniel komme ud og lidt senere det unge backpackerpar, der var fra Holland. Selvfølgelig fandt de ikke en skid på nogen af os. Så skulle obermacker-mandebetjenten lige være ekstra sej og tjekke vores pas igennem, registrere dem i en blok (fuck, til hvad???) - og først så fik vi lov til at gå.... Lige indtil sækken fandt ud af, hun ikke havde tjekket Christines pung. Men inden det gik op for hende, havde hun allerede indstillet sig på pause og tændt en smøg - så med den i mundvigen og Christines pung i hånden blev ALLE de farlige ting i pungen vendt.

Og SÅ kom vi afsted. Magen til spild af ressourcer skal man godtnok lede lang tid efter!!! Der er simpelthen så meget politi hernede, og de virker virkelig inkompetente!

Vi gik hen til vores hostel, en tur på tre kilometer, som var ret så træls med oppakning, men værten her er sød, og i Novi Beograd, den bydel, vi er havnet i, er vejskiltene heldigvis med både latinske og cyriliske bogstaver! Ja tak!

Nu har vi hævet penge, været i bad og skal ud for at finde mad. I eftermiddag skal vi på en bådtur på Donau'en og se byen fra vandet. Men det er tydeligt, at vi er havnet i ØST! Her er brunt på brunt på brunt og græsset er kun grønt, hvis man har ansatte til at vande det.

Mere snarest!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar