torsdag den 28. juli 2011

Check-out fra Varna

Klokken er halv et lokal tid i Varna. Solen skinner og stranden trækker liiiiidt. Men vi er jo ikke på ren badeferie! Faktisk næsten tværtimod, vi går lange ture i byen (og nogle har fået vabler af nye klip-klapper... ØV!) og tager en masse billeder med det KÆMPEstore kamera.
Desuden så tjekkede vi ud for en lille time siden, da vi i aften trækkes mod det store udland - Rumænien. Klokken 23.10 lokal tid afgår det farlige nattog mod Bukarest. Vi har bestilt et par liggekøjer i en 6-mands kupé og Christine er, mildest talt, rædselsslagen for den kommende nat. Bulgarien er stadig et u-land på mange måder, og deres togsystem er IKKE lækkert - og det er altså ikke fordi, vi er sarte! Daniel er dog en superhelt, så hvis der kommer ikke-fantastiske medpassagerer ind i kupéen, tager han en for holdet og holder sig vågen med lommekniven i hånden. Det lyder absurd, men det er desværre nødvendigt. En oplevelse som efter ankomsten i Beograd vil vi bestemt ikke have igen.

Vi har dog valgt at forlade Bukarest samme morgen som vi ankommer. Endnu en brun hovedstad har vi ikke den store lyst til at udforske, så vi bruger det meste af dagen på at rejse mod Brasov, som er lidt mindre og har noget mere natur, så vidt vi er orienterede. Efter to nætter i Brasov går turen mod Cluj, hvor vi også har bestilt to overnatninger. Faktisk har vi styr på resten af vores tur nu, så vi er sikre på at nå mod nord inden billetterne udløber. Således står ruten på: Brasov-Cluj-Budapest-Prag-Dresden-Berlin. Vi har endda bestilt de sidste overnatninger i Berlin, så vi er sikre på at have et par dage til at se venner (Christine) + spise kød på pind (Daniel).

Varna har været rart, og vi vil gerne tilbage engang for at have tid til badeferie! En uges hotel hernede i højsæsonen kan klares for omkring 900 kroner pr. person her hvor vi har boet, tæt på vandet og virkelig lækkert. Og man kan spise ude rigtig lækkert og billigt, gå billigt i byen og mange andre ting - billigt! Så Bulgarien kommer vi nok tilbage til, måske som praktikant i Sofia (Christine), måske som solhungrende turister ved kysten.

Nu vil vi hamre frokost ned på Mac'en. Vi fandt nogle rabatkuponer, så frokosten skal bestå af en menu til en 20'er - ikke dårligt. Rabatkuponer i billigland. Vi skal også skrive et par postkort, og se, om vi kan få dem postet hernede (kryds fingre).

Hvis vi ikke får skrevet i et par dage, så vil vi gerne ønske hele flokken Gärtner-Skovdal en rigtig god tur til London!

Christine og Daniel

PS: Ja, jeg tror Daniel har fundet sin future-car - den gule farve er jo heller ikke til at stå for!

1 kommentar:

 1. Hejsa I to.......nu har vi snart pakket vores bagage, ja Kai har ikke begyndt endnu, men han når det vel også :::))) vi skal jo først med i morgen kl. 17.15 lige helt nøjagtig.

  Vi skal hilse fra Moster Karen, Laura og Kim , moster fik min kode så hun ville vist sende jer en hilsen.

  Farmor har også spurgt til Jer, hun er jo lige 14 dage på aflastning på Tistruplund Plejehjem, i første omgang så må vi jo se om hun skal til at være der fast..

  Kan I to nu have en fortsat go tur mod nord igen, og nyd det, for det går alt for hurtigt når man endelig har ferie.

  Bye bye , vi snakkes engang igen om en uge! :-))) knuzz Maria, Niclas , Anette ( Mor ) og
  Kai ( Far )

  SvarSlet